5 Ekim 2013 Cumartesi

Basketbol Hareketleri (Nike Sponsorluğunda Sokak Basketbolcuları ve Hareketleri)

-Temel Basketbol Haraketleri-
Dönüş hareketi, bir basketbol oyuncusunun sahip olması gereken en önemli temel vasıflardan biridir. Savunma oyuncularından kurtulmak, takım arkadaşlarınıza pas vermek, bir dönme hareketi veya yarı dönme hareketi yapmak için çeşitli dönüşler kullanırsınız.Bir rakibi kendi hücum alanında perdelemek veya engellemek için bir dönüş yapmak zorundasınız.
Çabuk ve kontrol altında durma hareketi, iyi bire bir bir basketbol oyuncusu için vazgeçilmez bir unsurdur. Bir dribling sonunda şut kullanmak isteyeceksiniz, fakat eğer zamanında nasıl durulacağını ve dümdüz havaya nasıl çıkılacağını bilmiyorsanız kendinize boşluk yaratamazsınız. Veya bir pas alırken iki dönüş ayağınızın olmasını isteyeceğiniz çok zaman olacak. Bunu yapabilirseniz bu gibi durumlarda nasıl etkili olacağınıza dair doğru kararlar verebilirsiniz.
Önden ve tersten dönüşler, basketbolde kullanılan iki tip dönüştür. Önden dönüş hareketi, sizi potaya yakın tutar.Fakat tersten dönüş hareketi görevinizi daa uzun izlemenizi ve topu daha iyi korumanızı sağlar.
Sıçrayarak durma hareketi ihtiyacınız olduğunda size bu iki dönüş ayapını verir. Adımla durma hareketi, herhangi bir savunma oyuncusunun sizi şut atmaktan alıkoymasını zorlaştırarak çabuk dribling yapmanızı, ani şekilde durmanızı ve bir harekette jump-shot atmanızı sağlar.
Topun ikili sıkıştırmadan korunması dönüş hareketleri ve olası pas açısını bulup takım arkadaşınıza pas aktarmanızla maksimum derecede riskin azaltılması anlamına gelir. Öğrenmiş olduğunuz temellerin top elden çıkmadan dribling yapmanızı, durmanızı ve dönmenizi gerektiren bir çok uygulamayı en iyi şekilde yapabiliyor olmanız gerekliliğinin de altını çizelim.
Örnek bir önden dönüş çalışması:
Her bir oyuncu, sahanın her yerinde kontrollü dribling yapsın. Coach, ”önden dönüş” dediğinde her bir oyuncu, sıçrayarak dursun ve önden dönüş yapsın. ”Git” demesi üzerine oyuncular tekrar driblinge başlasın. Yada oyuncular, önden dönüş talimatını beklerken dönerek dribling gibi top sürme hareketleri de yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder