21 Eylül 2013 Cumartesi

20′li Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?, (20'li Yaşlara Özel Cilt bakımı)

Cildimize her yaşta özen göstermemiz gerekiyor. Eğer ona gereken özeni, ilgiyi gösterirsek bizi karşılıksız bırakmayacak ve bizi sağlıklı, güzel bir cilt görünümü ile ödüllendirecektir. Peki 20′li yaşlarda ciltbakimi nasıl olmalı? Bu konuda almış olduğum sorular üzerine ufak bir yazı hazırlamaya karar verdim. 20′li yaşlar için gerekli gördüğüm, öne çıkan bakım önerileri şöyle;
Güneş Koruması
İlk ve en önemli cilt bakım önerisi, elbette güneş koruması. Güneş koruması ne yazık ki yeterince önemsenmiyor ve çoğunlukla bu adım atlanıyor. Eğer daha geç yaşlanmak ve cildinizin daha iyi görünmesini istiyorsanız güneş kreminizi unutmayın.
Düzenli Peeling
Düzenli olarak peeling yapmak cildinizi ölü derilerden arındırır, gözeneklerinizi temizler ve kan dolaşımını hızlandırır.
Temizleyici Ürünler
Temizleyici ürünlerin önemi de büyük. Temizleyici ürün seçerken sert ve cildinize zarar verebilecek olanlardan uzak durun. Köpüren temizleme ürünleri gibi cildinize nazik davrananları seçmeye özen gösterin.
Akne Giderici Ürünler
Ergenlik dönemindeki kadar olmasa da 20′li yaşlarda da akne probleminiz devam ediyor. Bunun için de komple akne temizleyici ürünler yerine, aknelerin direkt üzerine uygulanan ürünleri (spot treatment) tercih etmelisiniz.
Nemlendiriciler
Gündüz ve gece nemlendiricileri kullanmanız gereken ürünler arasında. Gündüz nemlendiricisi için daha hafif formül seçin. Gece yatmadan önce, mutlaka makyajınızı çıkarıp nemlendiricinizi uygulamayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder