4 Eylül 2013 Çarşamba

Kıymalı Patates Nasıl yapılır?, Kıymalı Patates Tarifi, Kıymalı Patates Yapılışı
















Malzemeler:

PATATES
A.Ç.YAĞI
SOĞAN
SALÇA
KIYMA
TUZ

Yapılışı:

Patateslerin kabukları soyulduktan sonra su dolu bir kap içine kararmaları için atılır. Diğer tarafta tavada yağ erirken ince kıyılmış soğan atılır ve renk değiştirinceye kadar karıştırılır. Bundan sonra kıyma konur. Yeteri kadar kavrulur ve bunun üstüne salça koyarak karıştırılır. Salçanın kokusu gidinceye kadar hepsi birlikte takriben, 5 dk. kavrulur. Bundan sonra lüzum kadar su ve tuz konur, karıştırılır. Kabın kapağı kapatılarak kaynamaya terk olunur.Orta ateşte pişinceye kadar kaynatılır. Salçadan sonra patatesler tavaya konur, sonra su konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder