20 Eylül 2013 Cuma

SEO Teknikleri (Yeni Site Açanlar Mutlaka Baksın)





Seo teknikleri sitenizin bilinirliğini artırmada, arama motorlarında yüksek pozisyon elde etmede, site trafiğinizi artırmada ve hedeflediğiniz anahtar kelimede sitenizi arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmasına yardımcı olacaktır.

Etkili bir web sitesi Optimizasyonu için sitenin içeriği ile ilgili en uygun anahtar kelimeleri seçmelisiniz. Uygun, kaliteli içerik Yazmak web sitenizin kapılarının kilidini gerçek ziyaretçilere açacak en önemli SEO Tekniklerinden biridir.

Bir site sahibi için web sitesi görselliği ve grafik arayüzü önemlidir. Web tasarımcı siteyi tasarlarken Seo Tekniklerini de gözartı etmemelidir. Kodlama gayet temiz standartlara uygun olmalı, mümkünse sıfır hata ile web sitesi kodlanmalıdır. Site tasarımı profesyonel bir Seo Uzmanı tarafından incelenmeli, gerekli seo ayarları siteye uygulanmalıdır…

Seo Teknikleri için bir çok yöntem vardır, ancak unutmamak gerekir ki her ne pahasına olursa olsun kötü Seo Tekniklerinden uzak durulmalıdır.. Kötü teknikler; alakasız anahtar kelimelerle kalitesiz sitelerden link almak, haddinden fazla anahtar kelime kullanmak, gizli yazılar kullanmak…vs. Bu yöntemler genelde çok çok ucuza hizmet veren “sözde” SEO şirketleri tarafından kullanılmaktadır.

Sayfanız İçin Kullanabileceğiniz Diğer SEO Teknikleri :

Alan adınızı seçerken kısa kolay akılda kalır kelimeler seçin, birincil anahtar kelimeler tercih edin,

Url isimleri Seo uyumlu, her sayfa için benzersiz ve alakalı anahtar kelimeler kullanılmalı,

Robots.txt oluşturun, erişilmesini istemediğiniz dosyalarınızı kısıtlayın
Site haritası Oluşturun. Oluşturduğunuz site haritalarını Google webmaster ve diğer arama motorlarına ekleyin.

Meta Tag – Title ve Description – Her sayfa için benzersiz, sayfa içeriği ile ilgili olmalı.

Site W3C standartlarına uygun olmalı, uygun değilse gerekli düzeltmeler yapılmalı

Sitenin açılma hızı arama motorları ve ziyaretçiler için önemlidir.. Kimse geç açılan bir siteyi tercih etmez.Bunun için sitenizin açılma hızını engelleyen faktörlerden kurtulun..Bunlar Flash dosyaları veya büyük resim dosyaları olabilir, hatta kullandığınız yanlış bir eklentide buna sebeb olabilir.

Site içeriğinize uygun kaliteli sitelerden link alarak Backlink inşa edin…(Bloglara ciddi yorumlar bırakarak bunu sağlayabilirsiniz.) Backlink alımında aşırıya gitmemek lazım, kaş yaparken göz çıkarmayın..

Sayfalarınızda “iframe” yani çerçeveler meçbur kalmadıkça kullanmayın..Arama motorları çerçeveleri pek sevmez..

Sosyal Ağları Kullanın. Sosyal ağlarda sayfalar oluşturup takipci sayısını artırma yolları arayın. İçeriğinizi bu sosyal ağlarda paylaşın..
Sitenizi güncel tutun..

Siteniz için uygulayabiceğiniz bu SEO Tekniklerini  kullanarak, arama motorlarında daha üst seviyeler de yer bulabilirsiniz..

Yeni Nesil SEO Teknikleri Nelerdir ?

Bu sıralar forumda bir çok web master arkadaştan duyduğum ama kendisinin ne olduğunu malesef hiç kimseden tam olarak yanıt alamadığım yeni nesil SEO olayına bir açıklık getirelim artık. İnternette yaptığım bir miktar araştırmadan sonra yeni nesil seo tekniği olarak şu başlıklar bizlere sunuluyor.

Sosyal Medya Pazarlamacılığı: Digg.com veya technorati gibi sosyal imleme siteleri ile, Facebook Bebo veya Orkut gibi sosyal ağ sitelerini kullanarak Spam yapmadan ve rahatsız edici olmayan bir şekilde sitenize ziyaretçi çekmek,

Video Reklamcılığı Şu sıralar hazır düm dünya da krizdeyken ve youtube de video izlemekten daha ucuz bir eğlence yolu kalmamışken u olanağı değerlendirip sitenizin tanıtımını youtube vasıtasıyla yapmak ta sitenin hitini artıracaktır

Topluluklar oluşturmak,

Eskiden sadece forum sitelerinde görülen kullanıcılarla etkileşim olayı artık bloglara da sıçramış durumda. Daha doğrusu bugün wikipedia, youtube, yahoo answer, facebook.com gibi birçok web sitesi kullanıcıları ile etkileşim yaratarak hem sadık bir ziyaretçi kitlesi oluşturmakta hem de site içeriğini oluşturma meselesini kullanıcılara havale etmektedir.

Bu yukarıda sayılanların SEO tekniği olup olmadığı konusundaciddi tartışmalar bulunmaktadır. Ancak her ne olursa olsun nihayetinde sitemizin hitini artıracak şeyler olduğu da aşikardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder