9 Eylül 2013 Pazartesi

Oyun Yapımı'nda Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?, Oyun Yapımı'nda Karşılaşılan Sorunlar

Herkezin aklında bir fikir var ve bu fikrini yani projesini ortaya çıkartmak istiyor.Ama bu okadarda kolay olmuyor.

Gece yatarken hep aklıma bir fikir gelir.Geceleyin onu nasıl kodlayacagımı ve grafiklerini düşünürüm.Sabah kalkınca bunu yapayım şimdiden kafamda hazırlayım derim.Sabah kalkarım iş başına koyulurum.Oyunun karakterini yaparım ve daha fazla ilerleyemem.Canım sıkılır.Belki yarısını bitiririm ama tamamen bitiremem.Bu sorun sadece bende değil eminim hepimizde vardır.

Bu sıkıntıyı yaşayan insanların %80i türktür.İnanın bana türkler kadar yani bizim kadar sabırsız,plansız insanlar yoktur.

Biz bir oyun yaparsak 1 günde bitirmeye uğraşırız.Ve yarım saatte yapmayı bırakırız.Bu sorunu yaşamamızın sebebi sabırsızlık ve plansızlıktır.

Oyunu yaparken bir planınız olmassa oyunu bitirseniz bile o oyundan hayır çıkmayacaktır.Çünkü plansız olduğunuz için sistemler birbiriyle hiç uyumlu olmayacaktır.

Zaten türkiye'nin oyun sektöründe ilerleyememesinin sebeplerinden biridir bu.

Bu söylediğim sabırsızlık sadece tek bir neden.Bunun gibi 10larca neden var.

Bir tane daha söylemek gerekirse.Hayal gücümüz :).İşte bu en büyük neden.Aklımıza gelen fikirler 30-40 insanın bir araya gelip uzun sürelerde zorla yapabildiği oyun fikirleridir.Biz 1-2 kişi olsak o 30-40 kişinin uzun sürede yaptığı oyunu 1-2 günde yapmaya çalışıyoruz.:)

Bu sorunlarla karşılaşmak istemiyorsak;basit oyun seçmeli,planlı ve sabırlı olmalıyız.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder