3 Eylül 2013 Salı

Alman Kurdu Bakımı Nasıl Yapılır?, Alman Kurdu Bakımı Hakkında Bilgiler



















Alman Kurdu Nasıl Yıkanmalıdır?

Alman kurtları ortalama ayda bir kez yıkanmalıdır. Yıkanma esnasında tercih edilecek bakım ürünleri köpeğin kendisine özel ürünler olmak durumundadır. Yani bir alman kurdunu ona özel üretilen şampuanlarla yıkamızda fayda vardır. Çok sık yıkamak köpekte deri problemlerine, deri sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olur. Yıkanmadığında ya da çok fazla yıkandığında her iki durumda da alman kurtlarının kokusu daha fazla ortaya çıkar ve ağır bir koku oluşturur. Tüm köpek ırklarında olduğu gibi alman kurdunun kulakları yıkamaya başlamadan önce pamukla tıkanmalıdır. Bunun sebebi içeriye suyun kaçmasını engellemek ve kulağın enfeksiyon kapmasından korumaktır. Kulaklara pamuk konduktan sonra gözleride kontrole alarak köpeğimizi öncelikle güzelce ıslatıyoruz sonrasında şampuanımızı sürüp güzelce onu köpürtüyoruz ve duruluyoruz. Burda en önemli konulardan bir tanesi alman kurtları mutlaka bol su ile durulanmalıdır. Bol su kullanmadığınız zaman derisi kepeklenmeye en meyilli köpek ırklarından bir tanesidir.

Yavru Alman Kurdu Bakımı

Yavru alman kurdu alırken öncelikle çok fazla ağlama sorunu, çok fazla kemirme sorunu olduğunu bilerek hareket etmemiz gerekmektedir. Yavrular 60 günlük olduğunda sütten kesilir. Anneden yeteri kadar beslenmeden ayrılan yavrular genellikle zayıf, çelimsiz olmakla birlikte hastalıklara karşı dirençleri oldukça düşüktür. Yavru alman kurdu vitamin, mineral ve protein oranı yüksek mamalarla beslenmelidir. Aşıları 45 günlük olduğunda başlanmalı ve ilk koruyucu aşısı yapılmalıdır. Aşıları bitmeden kesinlikle dışarı çıkarmamalı, başka köpeklerle temas ettirilmemelidir. Kanlı ishal hastalığına çabuk yakalanabilmektedirler. Beslenmeleri bebeklik döneminde yavru köpek maması ile olmalı sonrasında yetişkin mamasına geçilmelidir. Deri problemleri fazla gözüktüğünden alman kurtları çok dikkatli olarak beslenmelidir.

Alman Kurtları Ne Kadar Gezdirilir?

Alman kurtları enerjisi en yüksek köpek ırklarından bir tanesidir. Apartmanda bakılması enerji ihtiyacından dolayı birazcık sıkıntı yaratmaktadır. Aparmanda bakılan bir alman kurdu günlük mutlaka 3-6 kilometre yürüyüş ya da 30-60 dakika arasında bir koşu yapması gerekmektedir. Alman kurdunun yeterince egzersiz yapmaması kilo ve sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Evde bakılan alman kurtlarında da egzersiz ihtiyacı yeterince karşılanamadığından dolayı aslında bir alman kurdunun bakılacağı en iyi yer bahçeler ve benzer yerlerdir. Alman kurtlarında yeterince yürüyüş yaptırmamak ya da birikmiş enerjisini attırmamak deri problemlerine sebep olmaktadır. Egzama ve benzeri sorunları ortaya çıkabilmektedir.

Alman Kurtlarında Diş Bakımı

Tüm köpek ırklarında olduğu gibi alman kurtlarında da dişlerde lekeler, diştaşı oluşumları ya da diş eti kanamalarına rastlanmaktadır. Bu sebeple bebeklikten itibaren köpeklerin diş bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Bebekliğinde 3-3.5 aylıkken süt dişleri ufak ufak dökülmeye başlar ve bu dişler 5 aylık olduğunda tamamen değişmiş olur. 8-10 Aylık olduğunda bütün dişler yerine gelmiş olur ve karakteristik yapısı ortaya çıkmış olur. Arkasından rutin olarak bakıma başlanmalıdır. Bir alman kurdunun diş bakımını sahibi kendisi haftada bir, onbeş günde bir yapabilir. Fakat onun haricinde köpeğin diş bakımıyla ilgili mutlaka bir uzman veteriner hekime gidilip rutin kontrollerini ve bakımlarını yaptırmak gerekmektedir. Alman kurtlarında dişler üst üste gelmemelidir, önde ya da arkada olmamalıdır. Alt dişlerinin kısa ya da düz çene kısa şeklinde olmaması gerekmektedir.

Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder