14 Eylül 2013 Cumartesi

Kuru, Yıpranmış Saçlar İçin Etkili (Doğal) Hazırlanması Kolay Tarifler





Güneşin yakıcı ve kırıcı etkisini en aza indirgemek için saçlarınıza bakım uygulamalısınız. Pahalı şampuanlara onlarca lira harcamaya son. Evde kendi kendinize hazırlayacağınız karışımlarla saçlarınızı sağlığına kavuşturabilirsiniz. Örneğin ; yarım fincan saf zeytinyağı ile bir fincan süzme balı karıştırın,cam şişe içerisinde birkaç gün dinlenmeye bırakın.Karışımı saçlarınıza masaj yaparak iyice uygulayın.Sonra başınıza bone geçirerek sauna etkisi oluşturun.Yarım saat sonra güzelce yıkayın.Suyun ılık olmasına dikkat ederek tabi ki.

Kuru saçlar için protein tedavisi de yapabilirsiniz.2 adet yumurtayı çırpın ve içine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı gliserin, 1 çorba kaşığı  elma sirkesi ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin.ardından ılık su ile iyice durulayın.Farkı farkedeceksiniz.

Kuru saçların en büyük ihtiyacı tabi ki yağdır.Yağ eksikliği sonucunda saçlar direncini yitirir ve hem çabuk kırılır hem de matlaşır.Kuru saçların yağ eksikliğini gidermek için mayonez bire birdir.1 yumurtayı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 2 çorba kaşığı bitkisel yağı çırpın. Bu karışımı baş derinize ovarak uygulayın. 15 dakika sonra saçlarınızı durulayın. Bu tedavi baş derisine nem kazandırır ve  kuru saçın yağla beslenmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder